Cijenjeni posjetitelji u ovoj rubrici možete pronaći naše podatke i korisne dokumente.

S organiziranim odgojem predškolske djece u Veloj Luci započele su sestre dominikanke 1928., iako je već 1914. postojala inicijativa za otvaranjem zabavišta. Zabavište je bilo smješteno u kući Jurković na Guvnu, a u njemu je najdulje radila č.s. Celina Vuković.

Za vrijeme II. svjetskog rata ono se ugasilo, a 1944. i formalno ukinuto. Godinu kasnije mjesne vlasti kratko vrijeme uspostavljaju obdanište. Nakon poduljeg razdoblja nedjelovanja, Društvo «Naša djeca» i Društvo žena, uz podršku Narodnog odbora Općine Vela Luka pedesetih godina pokreću akciju otvaranja i izgradnje dječjeg vrtića. U svibnju 1959. formirana je Ustanova za odgoj i dnevni boravak predškolske djece, i to s privremenim smještajem u zgradi Vučetić Menegin.

Prva odgajateljica je bila Jakica Gugić. Od 1965., kada su se izgradile nove prostorije na Guvnu (1977. izgrađen je i drugi dio zgrade), vrtić se pripaja Osnovnoj školi Vela Luka, pod kojom ostaje do početka devedesetih. Odluka o osnivanju samostalne ustanove za odgoj i zaštitu djece predškolske dobi je donesena 29. rujna 1994.

 © 2015 Dječji vrtić "Radost" Vela Luka. Sva prava zadržana.

Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).