Cjenjeni posjetitelji u navedenoj kategoriji možete pročitati naše najnovije obavijesti.

 

Ulica 27 broj 17

20270 Vela Luka

020/812-233

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 24953443727

 

 

OBAVIJEST ZA RODITELJE

 

 

Dragi roditelji/skrbnici, obzirom da je preporuka HZJZ da se održi distanca , obraćamo vam se ovim putem.

Dječi vrtić RADOST Vela Luka počinje s radom u utorak, 1. rujna 2020. godine.

Prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. HZJZ I MZO:

·         Roditelji/skrbnici ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura,kašalj,poteškoće u disanju,poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja,proljev,povraćanje),ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi COVID-19 virusom

·         ne dovode dijete u ustanovu ukoliko:

-imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura,kašalj, poteškoće u disanju,poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja,proljev,povraćanje)

-imaju izrečenu mjeru samoizolacije

-imaju saznanja da su zaraženi sa COVID-19.

 

Roditelj/skrbnik ili druga osoba (isključivo jedna osoba u pratnji) dovodi dijete do ulaznih vrata gdje će ga preuzeti odgajatelj.

Roditelj/skrbnik ili druga osoba u pratnji djeteta ne ulazi u vrtić, jer Vam ne možemo omogućiti održavanje  razmaka od najmanje 1,5 m,po mogućnosti 2m u odnosu na sve druge.

Molimo roditelji/skrbnike da se ne zadržavaju ispred vrtića.  

Roditelji/skrbnici su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu.Roditelj/skrbnik ili dijete svakodnevno mora upisati tjelesnu temperaturu djeteta, ime osobe koja dovodi I odvodi dijete s datumom i potpisom na papir koji se nalazi na ulazu u vrtić.

U slučaju povišene tjelesne temperature te drugih simptoma bolesti,ne smiju dovoditi dijete u ustanovu,već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

 

Svaki oblik suradnje roditelja i vrtića odvija se telefonskim (whatsapp grupe za svaku odgojnu skupinu) ili elektroničkim putem.

 

Svaki roditelj/skrbnik ima mogućnost dobivanja individualnih informacija o djetetu također telefonskim ili elektroničkim putem (zbog epidemiološke situacije). Svaku informaciju koju smatra važnom može odgojiteljima proslijediti također elektroničkim ili telefonskim putem te isto tako čini i odgojitelj.

Roditelj/skrbnik donosi ruksak s rezervnom odjećom. Ruksak s opremom sadrži:  rezervnu odjeću i obuću (donje rublje, čarape), pelene, ukoliko je potrebno. Roditelj/skrbnik je dužan redovito održavati sadržaj ruksaka. U jasličkoj skupini bočice ostaju u skupini kroz cijelu pedagošku godinu (održavaju i dezinficiraju u vrtiću).

U vrtić nije dozvoljeno donositi igračke od kuće.

U vrtić nije dozvoljeno unositi hranu (izuzev djece s različitim kroničnim bolestima). Prigodom proslave rođendana, unaprijed treba obavijestiti odgojitelje te dogovoriti prikladnu proslavu o obzirom na novonastalu situacija.

 

Roditelj/skrbnik dužan je najaviti djetetov izostanak unaprijed. Ukoliko je dijete bilo odsutno bez najave duže od dva dana obavezna je dostava zdravstvene potvrde nadležnog pedijatra. Ukoliko je dijete bilo bolesno i u slučaju pojave simptoma bolesti djeteta u vrtiću, povratak u vrtić je moguć isključivo uz predočenje liječničke potvrde nadležnog pedijatra.

Roditelji djece koja su cijepljena / imala zakazane termine tijekom ljeta dužni su dostaviti knjižicu cijepljenja i ostaviti odgojitelju.

Isto vrijedi za docjepljivanja tijekom cijele godine.

 

 

Hvala na razumijevanju,

Dječji vrtić RADOST Vela Luka 

 

 

 

 © 2015 Dječji vrtić "Radost" Vela Luka. Sva prava zadržana.

Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).